VAKKUNDIGE MEUBELMAKER

Johan Van De Klundert is een professionele en flexibele meubelmaker. Wij hebben in het verleden veel meubels gemaakt bij zowel particuliere als zakelijke klanten. Woonkamers, badkamers, winkels, kantoren en ontvangstruimtes: wij draaien er onze hand niet voor om!

Vraag een offerte aan

DE MEUBELMAKER VOOR DIVERSE MEUBELS IN UW HUIS OF BEDRIJF

Wij maken alle vormen en stijlen keukens, meubelen en interieurs op maat voor zowel de particulier als bedrijven. Veelal komen wij op lokatie zelf om de situatie te bekijken, wij kunnen dan na het eerste gesprek een ontwerp maken en een offerte, ook kunnen we natuurlijk op onze zaak afspreken. Mogelijk heeft u zelf al een idee of ontwerp, wij denken graag met u mee om zo tot een mooi en tevreden resultaat te komen.In sommige gevallen voldoen standaardmeubelen niet, omdat u over een huis of bedrijfsruimte met afwijkende afmetingen beschikt of omdat u iets wilt dat niemand anders heeft.

In zulke gevallen kan Johan van de Klundert Interieur en Meubelwerken u van dienst zijn. Dankzij onze ervaring als interieurbouwer beschikken inmiddels heel wat mensen over een originele, praktische en unieke meubelen uit onze meubelmakerij. Ook voor horeca en winkels bouwen wij interieurs op maat. Voor winkels, hotels, restaurants en cafés ontwerpen en plaatsen wij unieke op maat gemaakte interieurs. Met een op maat gemaakte horeca interieur kunt u uw etablissement de uitstraling en sfeer geven die u wenst.

WAT IS EEN MEUBELMAKER

Een meubelmaker is iemand die een opleiding tot meubelmaker heeft gevolgd en in staat is meubelen te ontwerpen en te vervaardigen. Het beroep wordt gerekend tot de bouwvakken. Een maker van meubelen is onder andere in staat om uit diverse soorten hout afgewerkte meubels te maken. Vele soorten meubels kunnen worden gemaakt door meubelmakers denk hierbij aan stijlmeubels en moderne meubels, tafels, stoelen, kasten, bedden, radiatorombouw, maar ook complete keukens, inbouwkasten en lambriseringen.

Diverse technieken worden hiervoor gebruikt zoals houtsnijden en inlegwerk. Vele bewerkings- en afwerkingstechnieken in verschillende materialen, vooral hout, fineer, massief hout en plaatmaterialen maar ook metalen en kunststoffen. Het beroep is dan ook zeer gevarieerd en divers.

Een van de belangrijkste technieken van de maken van meubelen is de houtbewerking. Personen die de opleiding tot meubelmaker hebben gevolgd zijn veelal werkzaam voor meubelfabrieken, maar worden ook vaak gevraagd in de botenindustrie voor het afwerken van nieuw te bouwen luxe jachten. Daarnaast zijn meubelmakers ook te vinden in de orgelbouw en renovatie van kerkinterieurs.

Meubelmaker

zolderinbouwkast

WAT DOET EEN MEUBELMAKER

Een meubelmaker ontwerpt en bouwt meubels. Hij maakt meubels voor particulieren en/of bedrijven die op zoek zijn naar maatwerk wat in reguliere meubelwinkels niet verkrijgbaar is. De volgende werkzaamheden behoren tot het takenpakket van een meubelmaker:

  • Het ontwerpen van meubels en het uitwerken van de technische werktekeningen
  • Het lezen van werktekeningen en deze beoordelen op de haalbaarheid
  • De inkoop van diverse soorten materialen
  • Het voorbereiden van het productieproces
  • Het vervaardigen van meubels met behulp van verschillende machines en gereedschappen
  • Het monteren van losse onderdelen vaak op locatie
  • Het hoogwaardig afwerken van meubels door middel van technieken als houtsnijden en inleggen
  • Meubels schilderen en aflakken