RESTAUREREN

JOHAN VAN DE KLUNDERT VOOR HET RESTAUREREN VAN MEUBELEN

Van de Klundert Interieur en Meubelwerken is gespecialiseerd in het restaureren en reconstrueren van beschadigde grote en kleine meubels, lambriseringen en interieurs weer tot nieuw. Na het restaureren zien ze er weer uit als nieuw. U kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen voor advies en/of een vrijblijvende offerte. Het is voor mij een kleine moeite om de situatie ter plaatse te beoordelen zodat ik een beter inzicht krijg in de werkzaamheden.

Bij het restaureren is het uitgangspunt is dat de originaliteit van het meubel bewaard blijft. Antieke meubelen zijn in de meeste gevallen gebruiksvoorwerpen en zijn daardoor onderhevig aan slijtage en gebruiksschade. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld slijtageplekken, ingesleten ladelopers en scharnieren. Bij stoelen hebben de verbindingen veel te lijden waardoor deze los zitten of afbreken.

restaureren

Vaak hebben antieke meubelen grote of kleine krimpschade, ontstaan doordat de goed geisoleerde en cv gestookte huizen die een veel lagere luchtvochtigheid hebben. Deze schades zijn bijv. gescheurde kastzijden, deurpanelen en ladebodems. Ook de achterwand is vaak gekrompen waardoor een kast niet meer stabiel is. Door droogte kunnen onderdelen ook kromtrekken.

Bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden voor restauratie? Kom dan snel langs in onze werkplaats voor een kennismakingsgesprek. Wij vertellen u graag alles over ons dienstenpakket. Neem ook eens een kijkje bij de projecten op deze website, om te zien wat wij in het verleden gerealiseerd hebben. Bel met 06 – 2257 0896 voor meer informatie, of stuur een e-mail naar info@jvdklundert.nl